Radio 2

Tour Surprise brengt street art met humor en een flinke portie fantasie in Kuurne

Een wandeling vol creativiteit en humor. Dat is Tour Surprise in Kuurne. Op 10 plaatsen verschijnen kleurrijke kunstwerken, een creatie van het kunstenaarscollectief Treepack. De fantasierijke werken blazen de publieke ruimte nieuw en verrassend leven in. 

Een bandiet die zich schuilhoudt in een duiker, een breedsmoelkikker die je aanstaart van op de stoeprand, een levensgroot cadeau waar je het niet verwacht. Waar de werken zich bevinden, wil de dienst cultuur van de gemeente Kuurne nog niet veel kwijt. “We willen het verrassingseffect behouden, maar je vindt de creaties in de meest onverwachte hoekjes”, zegt cultuurcoördinator Saraï Sabbe. 

Radio 2

Treepack is een kunstenaarscollectief van 200 artiesten dat over heel België projecten heeft lopen. Muurschilderingen en street art is hun specialiteit en worden in concepten op maat gegoten. “In Kuurne wordt de route doorspekt met kunstige, grappige knipogen. Het brengt een glimlach op het gezicht van de mensen en een fonkeltje in de ogen”, zegt burgemeester Francis Benoit. 

Tour Surprise start aan de Kubox in Kuurne en volgt de zwarte Ezelgem wandelroute. Je kan de route op je smartphone downloaden. 

Radio 2

Meest gelezen