Belga Image

25 personeelsleden van gevangenis Hasselt zijn thuis door corona: "Iedereen steekt tandje bij"

In de gevangenis van Hasselt zijn op dit moment 25 personeelsleden thuis met corona. Die komen nog bovenop het personeel dat moet thuisblijven omdat ze een hoogrisicocontact hebben gehad. Daardoor wordt er momenteel in de gevangenis met het absolute minimum aan personeel gewerkt.

"We werken met minder mensen", zegt directeur Paul Dauwe van de Hasseltse gevangenis. "Op plaatsen waar we normaal met twee mensen werken, doen we dat tijdelijk met één persoon maar lang kan dat niet meer blijven duren."

"De situatie is te vergelijken met die in de ziekenhuizen waar ook heel veel personeel uitvalt", gaat Paul Dauwe verder. "De werkdruk wordt hoog maar iedereen steekt een tandje bij. Dat begint zijn tol te eisen, maar tot nu toe houden we vol. Als het echt niet anders meer kan, moeten we gaan schrappen in de dienstverlening. Dat gaat over bezoek, lesmomenten en sportmomenten maar dat doen we natuurlijk niet graag", besluit Dauwe. 

Meest gelezen