27ste cleanhouse-actie: politie ontdekt 4 cannabisplantages

De federale gerechtelijke politie van Limburg heeft woensdag huiszoekingen gedaan in Zonhoven, Genk, Bree, Peer en Bilzen. Daarbij zijn 3 actieve cannabisplantages gevonden en 1 ontmantelde. Er zijn bij de actie 3 mensen gearresteerd, 2 daarvan zijn intussen vrijgelaten. 

De politie is woensdag in alle vroegte binnengevallen op verschillende plaatsen in de provincie. Vooraf waren er al vermoedens dat er cannabisplantages gehouden werden en op 4 plaatsen was dat effectief zo. Bovendien werd er elektriciteit en water illegaal afgetapt, wat ook gevaarlijk is voor de huizen ernaast. De politie vond ook 7 illegale vuurwapens. Fluvius en de Watergroep kwamen de leidingen herstellen zodat er geen brandgevaar meer was. De civiele bescherming heeft de plantages opgeruimd.

Rol verhuurders

De Limburgse politie houdt regelmatig dit soort acties, waarbij actief op zoek wordt gegaan naar cannabisplantages, die van deze week was al de 27ste. Het parket van Limburg roept verhuurders op om waakzaam te zijn bij het afsluiten van huurcontracten. Het kan van groot belang zijn om in het huurcontract te laten opnemen dat de verhuurder bij vermoeden van misbruik het recht heeft om toezicht te houden op de woning en de woning te betreden.

Meest gelezen