Radio 2

Bomen op het Plein in Kaprijke worden gerooid en vervangen: "Het terrein is waterziek en in slechte staat"

In Kaprijke zullen de bomen op het Plein verdwijnen en vervangen worden door andere exemplaren. De bomen zijn oud en zorgen al jaren voor problemen. Meer dan de helft van de bomen zijn al gerooid, maar nu volgt ook de rest. "Het is hoogdringend, want de bomen zijn in zeer slechte staat", legt schepen van milieu en natuur Frederik Versluys (Het Kartel KLB) uit.

De oude bomen op het Plein in Kaprijke zullen weldra verdwijnen en vervangen worden door 68 nieuwe exemplaren. Een groot deel van de bomen werd al noodzakelijk gerooid, maar nu moet ook de rest verdwijnen. Dat bevestigt schepen van milieu en natuur Frederik Versluys (Het Kartel KLB): "Het hele terrein moet aangepakt worden, want het is waterziek en gevaarlijk."

Volledige renovatie

Niet alleen de bomen worden vervangen, maar ook het terrein zal een grondige renovatie krijgen. "Het Plein zoals mensen het kennen, zal er volledig anders uitzien na de heraanleg", zegt schepen Versluys. In september 2022 zal de gemeente starten met het rooien van de bomen en het planten van de nieuwe. "Daarna wordt het gebied aangepakt. We zullen het ophogen en de helft voorzien van grind. Zo wordt het beter berijdbaar en zal het makkelijker het water doorlaten." Tegen eind 2022 zou het Plein volledig afgewerkt zijn. 

Meest gelezen