Helft van ongevallen met elektrische steps in West-Vlaanderen gebeurt aan de kust

Vorig jaar gebeurden er meer dan 20 ongevallen met elektrische steps in West-Vlaanderen. De helft daarvan vond plaats aan onze kust. Dat blijkt uit cijfers die Annick Lambrecht (Vooruit) opvroeg.

Vorig jaar gebeurden er officieel 22 ongevallen met elektrische steps in West-Vlaanderen. Officieus zijn het er, volgens volksvertegenwoordiger Annick Lambrecht die de cijfers opvroeg, nog vele meer "Niet alle ongevallen met een elektrische step, worden aangegeven bij de politie. Dus veel - waarschijnlijk kleinere - accidenten blijven onder de radar". Van al die ongevallen waren er 3 heel ernstig, de slachtoffers verbleven een tijd in het ziekenhuis om te herstellen. 

Het kan niet dat een vijfjarig alleen op een step staat, dat is onverantwoord
Annick Lambrecht (Vooruit)

Lambrecht wil graag dat er duidelijke regels komen voor het gebruik van een elektrische step om ongevallen te vermijden. "Nu mag een kind van 5 jaar oud eigenlijk al de baan op met een elektrische step, die 20 kilometer per uur kan rijden. Dat is gewoonweg te gevaarlijk. Wij vinden dat er een leeftijdsgrens moet komen vanaf 16 jaar en dat je met zo'n elektrische steps niet meer op het voetpad mag rijden. Je zou ook met maximum 2 personen tegelijkertijd op een step mogen rijden."

Meest gelezen