De 92-jarige Marcel Vandenbergh poseert naast zijn zelf geknutselde kerststal
Foto: Radio 2

Kleinkinderen verhuizen zelfgemaakte kerststal van Marcel (92) mee naar woonzorgcentrum: "Het ontroert me enorm"

De kerststal van de 92-jarige Marcel Vandenbergh is nu te bewonderen naast de inkom van het woonzorgcentrum Sint-Michaël in Essen. Marcel knutselde de kerststal 25 jaar geleden zelf in elkaar en stelde die elk jaar op in zijn tuin. Dit jaar verhuisde hij naar een woonzorgcentrum en dacht hij dat de kerststal zou verdwijnen. Maar zijn kinderen en kleinkinderen verhuisden de kerststal mee naar Sint-Michaël, waar ze nu dus staat te pronken. 

De kerststal van Marcel Vandenbergh staat nu aan de inkom van het woonzorgcentrum in Essen. "Ik kon de kerststal zelf niet meer verhuizen. Het ontroert me echt enorm dat mijn kleinkinderen dat gedaan hebben", vertelt Marcel geëmotioneerd. "Ik ben fier op mijn kerststal en de mensen hier zijn heel enthousiast."

Ik had ergens een grote kerststal gezien en zei tegen mijn vrouw dat ik ook zoiets wou maken

Marcel Vandenbergh

Marcel maakte de kerststal 25 jaar geleden volledig zelf. "Ik had ergens een grote kerststal gezien", vertelt Marcel Vandenbergh. "Ik zei toen tegen mijn vrouw dat ik zoiets wou maken. Ik zocht hout en ander materiaal bij elkaar en ben eraan begonnen. De schors in de kerststal zijn we in het bos gaan zoeken."

De kerststal is nog te bewonderen tot 7 januari. "Als het donker wordt, doen we de lampjes aan. Dat maakt de stal nog mooier", zegt hij nog. "Om 20 uur doven de lichtjes en is het weer wachten op een nieuwe dag."

Meest gelezen