Foto Club Brugge Foundation

Nieuwe blokspot in de kantine van Club Brugge in het Jan Breydelstadion

Studenten kunnen de komende 3 weken in het Jan Breydelstadion gaan blokken. Door de coronamaatregelen mogen er voorlopig geen pinten meer getapt worden in de supporterskantine. Daarom gaat de kantine open voor blokkende studenten. 

Vanaf maandag 20 december tot en met 9 januari kunnen blokkende studenten van regio Brugge gebruik maken van de kantine van het Jan Breydelstation. "Het was eigenlijk een vraag van één van onze fans, die de komende kerstperiode thuis zit om te blokken en nog een studeerlocatie zocht", geeft Peter Gheysen van Club Brugge ­Foundation toe in Start Je Dag Radio 2 West-Vlaanderen: 

"Door de coronamaatregelen zijn de plaatsen in blokruimtes beperkt en geraken de vaste studeerlocaties vlug volzet. Dus kwam er de vraag of er geen mogelijkheid was om dat ook bij ons te organiseren. We zijn dan direct aan de slag gegaan en samen met "Brugge Studentenstad" hebben we vlug kunnen schakelen.  In totaal kunnen er hier de komende 3 weken zo'n 50-tal studenten blokken." 

Inspirerende omgeving

Het is trouwens niet de eerste keer dat Club Brugge een studielocatie aanbiedt. "In het verleden hebben we dat nog gedaan in het Club Museum. Maar door corona zijn we op zoek gegaan naar een grotere locatie, waar er meer studenten gespreid kunnen worden. Iedereen is welkom om hier te studeren, want het is ook bewezen dat in groep blokken de studenten kan motiveren. Op de muur van onze kantine staan er allerlei motiverende quotes, zoals "No sweat, no glory". Die zijn waarschijnlijk ook toepasselijk voor de studenten. We zullen koffie en ontspanning voorzien, maar studeren gaat voor", lacht Peter Gheysen. 

Je kan dagelijks terecht in de kantine van het Jan Breydelstadion van 9 tot 19 uur. Een plaatsje reserveren doe je via de website van "Brugge Studentenstad". De studeerlocatie zal gesloten zijn op feestdagen en nog 2 dagen, wanneer er gespeeld wordt in het stadion. 

Foto Club Brugge Foundation

Meest gelezen