Radio 2

Parket opent onderzoek naar burgemeester van Moorslede Ward Vergote (VISIE) voor mogelijke belangenvermenging

Het parket onderzoekt mogelijke belangenvermenging door Ward Vergote, burgemeester van Moorslede (VISIE).  Volgens de Krant van West-Vlaanderen draait alles rond een grond die duur verkocht is. Vergote werkt mee aan het onderzoek en ontkent dat er iets fouts is gebeurd. 

Het hele onderzoek draait, volgens de Krant van West-Vlaanderen, rond een stuk landbouwgrond in de Millesteenstraat in Dadizele, een deelgemeente van Moorslede. De burgemeester zou die landbouwgrond goedkoop op de kop getikt hebben en later voor meer verkocht kunnen hebben omdat de grond mogelijk in een nieuwe industriezone ligt.  Het parket bevestigt dat er een onderzoek loopt maar wil geen verdere commentaar geven. 

Volgens gemeenteraadslid Ward Gillis van oppositiepartij PRO is het mogelijk dat er onregelmatigheden zijn gebeurd. "Toen de burgemeester het stuk grond kocht enkele jaren geleden, was het schepencollege al bezig met de gesprekken om op die locatie een ambachtelijke uitbreiding uit te voeren.  Dat gebeurde in alle stilte. Ik kan mij wel inbeelden dat de gewone burger en landbouwer daar nog niet van op de hoogte was. De mensen, die ook interesse hadden in dat stuk grond, waren niet op de hoogte van de situatie." 

Burgemeester Vergrote ontkent de aantijgingen en zegt dat de informatie waarover hij toen beschikte openbaar was. Hij benadrukt dat hij ter goeder trouw gehandeld heeft. Hij verleent ook de volledige medewerking aan het onderzoek.

Tweede onderzoek naar belangenvermenging van West-Vlaamse burgemeesters

Het is al het tweede onderzoek rond belangenvermenging bij een West-Vlaamse burgemeester op een maand tijd. Eerder opende het parket ook al een onderzoek rond de burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open VLD). Over de resultaten van het onderzoek is nog niets gekend. 

Meest gelezen