Tweede schepen Peter Van Hecke (Open VLD) stapt op in Maldegem: "Signaal geven dat het niet verder kan" 

In Maldegem vertrekt tweede schepen Peter Van Hecke (Open VLD) uit het gemeentebestuur. Ook schepen van duurzaamheid en klimaat Rudy Desmet (N-VA) liet begin deze maand weten dat hij ermee stopt. "Met mijn ontslag wil ik het signaal geven dat het zo echt niet verder kan" legt schepen van lokale economie en toerisme Peter Van Hecke uit. 

Tweede schepen Peter Van Hecke (Open VLD) stapt uit het gemeentebestuur in Maldegem. Hij is het niet eens met de aanpak van de burgemeester en de werking van het gemeentebestuur. En hij is daar niet alleen in, ook collega schepen Rudy Desmet (N-VA) stapte een maand geleden op. "Wij schepenen mogen enkel meedoen met een beperkte discussie", vertelt Van Hecke. 

Als we meningen niet respecteren dan zijn we het niet waard om een bestuur genoemd te worden

Schepen Peter Van Hecke (Open VLD)

Dossier Reesinghe

De emmer van schepen Van Hecke liep over door de aanpak van het dossier Reesinghe. Er waren plannen om aan het natuurgebied van zes hectare een nieuwe wijk te bouwen, maar dat vond hij geen goed idee. "We moeten respecteren dat de Maldgemnaar wil dat er daar geen wijk komt", zucht Van Hecke. "Ik had op zijn minst gedacht dat de buurtbewoners gecontacteerd zouden worden, maar dat gebeurde zelfs niet. Als we hun meningen niet respecteren dan zijn we het niet waard om een gemeentebestuur genoemd te worden."

Op een andere lijn

Ondanks dat burgemeester Bart Van Hulle ook lid is van Open VLD, zit Van Hecke toch op een andere lijn. "Een vergadering van het schepencollege duurt bij ons een halfuurtje en gebeurt om de twee weken. In andere gemeenten is er eentje iedere week", zegt hij. "Eigenlijk is ook alles al voorbereid door de burgemeester en een externe consultant. Wij schepenen mogen enkel meedoen met een beperkte discussie en wanneer we niet akkoord gaan, is het niet goed."

Meest gelezen