Secundaire school Eureka in Torhout organiseert digitale examens voor leerlingen in quarantaine

De secundaire school Eureka in Torhout zorgt ervoor dat ook de leerlingen in quarantaine hun examens kunnen afleggen, digitaal weliswaar. Zo moeten de leerlingen geen examens inhalen tijdens of na de kerstvakantie. 

De leerlingen van secundaire school Eureka in Torhout, die thuis in quarantaine zitten kunnen toch nog hun examens afleggen. Al moet dat dan wel online. Maar op die manier moeten de leerlingen hun examens niet inhalen tijdens of na de kerstvakantie. De leerlingen en de ouders reageerden alvast positief op het idee en de moeite. "De leerlingen, die thuis moeten blijven, zijn niet altijd besmet of ziek. De meeste van hen zien het zitten om de examens online af te leggen", vertelt directeur Ilse Coucke. 

Niet elke leerling die thuis moet blijven, is daarom ook ziek

Directeur Ilse Coucke

"Tijdens het examen staat de leerling in rechtstreeks contact met de leerkracht in de klas, of met iemand van de leerlingbegeleiding via een tablet. Zo worden ze niet alleen in de gaten gehouden, maar kunnen de leerlingen ook vragen stellen. Van zodra ze op de computer een ander tabblad openen, krijgen wij daar een melding van. En met de tablet worden ze ook constant gefilmd, zo kan hun omgeving in de gaten gehouden worden en zien we continue wat de leerlingen doen. Dan wordt het wel heel moeilijk om te spieken", lacht directeur Coucke. 

Meest gelezen