Unsplash

Nieuw loopevenement in Antwerpen: "Antwerp Park Run gaat in tegenstelling tot 10 Miles door Antwerps groen"

De stad Antwerpen krijgt er in januari een loopevenement bij met de Antwerp Park Run. Het initiatief van Golazo, de organisator van de 10 Miles, gaat dwars door de Antwerpse natuur. 3.000 deelnemers kunnen zo de Antwerpse parken, weilanden en boomgaarden verkennen. "We hebben voor de locatie gekozen voor de Antwerpse long, omdat we merken dat lopers graag in de natuur lopen", vertelt Greg Broekmans van Golazo.

In tegenstelling tot de bekende Antwerp 10 Miles zal de Antwerp Park Run niet door de stad gaan, maar door de Antwerpse natuur. “We merkten dat de lopers graag in het groen lopen. In de omgeving van Antwerpen vind je verschillende mooie parken terug”, legt Broekmans uit. “Het Rivierenhof is een klassieker, maar we willen ook minder bekende plekjes onder de aandacht brengen." 

5, 10 of 20 kilometer

Zo liggen start en aankomst in het gloednieuwe Park Groot Schijn. "Wie voor het parcours van 5 kilometer kiest, zal van Park Groot Schijn tot Kasteel Ertbrugge lopen", vertelt Broekmans aan Radio 2 Antwerpen. "De 10 kilometer gaat verder tot aan de Bremweide, een groen eiland van zo'n 30 hectare, en keert terug via het Bosuilstadion. In de 20 kilometer zit ook nog eens een lus door het Rivierenhof."   

Er zullen verschillende waves zijn, zodat iedereen genoeg ruimte heeft 

Greg Broekmans, Golazo

Het loopevenement zal plaatsvinden op zondag 23 januari voor maximaal 3.000 deelnemers. "Er zullen 6 waves van 500 deelnemers zijn met telkens een half uur tussen. Zo hebben de lopers genoeg ruimte en kunnen ze in alle rust genieten van het parcours", vertelt Broekmans. Inschrijven kan vanaf vandaag via de website van de Antwerp Park Run

Meest gelezen