"West-Vlaanderen krijgt te weinig subsidies voor toerisme", vindt burgemeester van Bredene

Burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe (Vooruit) vindt dat West-Vlaanderen te weinig subsidies krijgt voor toerisme. "Zeker omdat de helft van de toeristen in Vlaanderen naar de provincie trekt, vooral naar de kust." 

Volgens Vlaams parlementslid en burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe trekt bijna de helft van de toeristen in Vlaanderen naar onze provincie, terwijl West-Vlaanderen amper 5 procent van de Vlaamse subidies voor toerisme krijgt. De voorbije jaren heeft de Vlaamse overheid vooral geïnvesteerd in toerisme in de kunststeden. 

Burgemeester Vandenberghe begrijpt dat de overheid accenten legt, maar spreekt hier over een wanverhouding. "De subsidieverdeling is al langer zo. De kust is een belangrijke schakel voor het toeristische gebeuren in Vlaanderen. Als je dan maar 5 procent  van de totale subsidies van toerisme ontvangt als provincie, dan is dat niet correct. West-Vlaanderen zorgt met de toeristische sector voor een economische boost en voor veel werkgelegenheid."

Prioriteit aan kunststeden

Vandenberghe begrijpt dat kunststeden extra aandacht verdienen. "Het moet gewoon eerlijker. Het kan niet zijn dat men miljoenen investeert in het binnenland terwijl men West-Vlaanderen in het algemeen en de kust in het bijzonder helemaal links laat liggen." 

Vandenberghe roept zijn collega kustburgemeesters én alle parlementsleden uit West-Vlaanderen mee op om te protesteren tegen de subsidieregeling. Hij hoopt zo de scheefgetrokken situatie recht te trekken. 

Meest gelezen