Archieffoto: ter illustratie

7 mannen en 1 vrouw aangehouden voor gijzeling van Antwerpse man in Portugal: "Afrekening binnen drugsmilieu"

De Antwerpse onderzoeksrechter heeft vrijdag 7 mannen en één vrouw aangehouden op verdenking van gijzeling van een 24-jarige man in Portugal. Ze vroegen losgeld aan zijn familieleden. Het zou om een afrekening binnen het criminele drugsmilieu gaan. 

Op 27 januari 2021 werd in Antwerpen aangifte gedaan van de ontvoering en gijzeling van het slachtoffer die op dat moment in Lissabon was. Hij moest familieleden contacteren met de vraag om losgeld te betalen in ruil voor zijn vrijlating. De Portugese politie kon het slachtoffer een dag later bevrijden in een hotel in Lissabon. 

"Het gaat om een goed georganiseerde gijzeling binnen het criminele drugsmilieu", zegt het Antwerpse parket. De speurders hadden al een sterk beeld van de betrokkenheid van verschillende mannen. Informatie uit het gerechtelijk onderzoek rond SKY ECC heeft een aantal elementen bevestigd en zorgden voor extra informatie.

De onderzoeksrechter gaf opdracht tot 7 huiszoekingen op donderdag 16 december. In totaal werden vrijdag 7 mannen en één vrouw voorgeleid en aangehouden. Het gaat om mannen tussen 24 en 43 jaar uit onder andere Borgerhout, Deurne, Borsbeek en Brasschaat en een vrouw van 25 uit Borgerhout. Het gerechtelijk onderzoek wordt verder gevoerd. 

Meest gelezen