Borden met gruwelijke beelden van wolvenaanvallen gaan weg langs fietsroute, folders blijven in omloop

De borden die langs de kant van de fietsroute in het wolvengebied staan, moeten weg. Dat hebben de burgemeesters van Peer en Oudsbergen overeengekomen met de Landelijke bedrijfsgilde die dit organiseert. Op de borden en op de folders staan choquerende afbeeldingen van wolvenaanvallen. En niet iedereen was daarmee opgezet.

"Er was een grote polarisatie ontstaan rond een fietsroute die door het wolvengebied loopt, en die gepromoot werd door zeer expliciete beelden", zegt burgemeester Steven Matheï (CD&V). "We hebben veel reacties gekregen van bezorgde burgers."

Maar vandaag hebben de twee gemeenten Peer en Oudsbergen samen gezeten om afspraken te maken: "We hebben een goed gesprek gehad, en geluisterd naar de bezorgheden die de landbouwers hebben. Ze zijn bekommerd om hun vee en dat begrijpen wij. Maar om kadavers te tonen langs de weg, is niet meteen de aangewezen manier om hun bekommernissen aan te kaarten denken we."

Uiteindelijk zijn we overeengekomen dat die expliciete beelden in het straatbeeld zullen verdwijnen

"Uiteindelijk zijn we overeengekomen dat die expliciete beelden in het straatbeeld zullen verdwijnen", zegt burgemeester Matheï. "Het zijn borden met dieren die aangevallen werden door de wolf, en die beelden zullen ze verwijderen. De folders zijn verdeeld, dus daar kan weinig nog aangedaan worden. Maar langs de fietsroute verdwijnen ze dus."

Meest gelezen