Brandweer rukt twee keer uit naar zelfde appartement: "Bewoner gooit raam in met microgolfoven en sticht zelf brand"

Het heeft vrijdagavond kort maar hevig gebrand in een appartement aan de Wolvenstraat in Arendonk. Volgens hulpverleningzone Taxandria zou het om een verdachte brand gaan. Het Antwerpse parket vermoedt dat de man de brand zelf heeft aangestoken. De brandweer kwam twee uur daarvoor ook al ter plaatse, omdat de man het raam van zijn appartement had ingegooid met een microgolfoven. 

Vrijdagavond is er een brand ontstaan in een appartement aan de Wolvenstraat in Arendonk. De brand woedde op de gelijkvloerse verdieping van een duplexappartement. Een buurman merkte bij thuiskomst het vuur op en verwittigde de brandweer. Toen die enkele minuten later ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al naar buiten. Het getroffen appartement brandde nagenoeg volledig uit en is voorlopig onbewoonbaar. 

Mentale problemen en onder invloed

Volgens de buurtbewoners zou de man het vuur zelf hebben aangestoken. Het parket bevestigt dat en zegt dat het om iemand met mentale problemen gaat die onder invloed was. De man is opgepakt, maar is nog niet verhoord.

Eerder die avond kwam de brandweer ter plaatse bij hetzelfde appartement. De man had toen zijn raam ingegooid met een microgolfoven. De brandweer kwam ter plaatse om het gat te dichten. 

Foto: Radio 2

Meest gelezen