Advocaten Dimitri De Beco en Marlies Vercammen in de rechtbank.

Een van de advocaten van Steve Bakelmans trekt zich terug uit proces Julie Van Espen

Advocate Marlies Vercammen heeft zich teruggetrokken uit het proces over de moord op Julie Van Espen. Dat schrijft HLN.be en het nieuws is bevestigd aan VRT NWS. Vercammen zegt dat ze verschillende redenen heeft.

Waarom Vercammen precies opstapt als advocate van Steve Bakelmans, wordt niet precies bekend gemaakt. Vercammen zelf zegt dat ze het niet eens is met de beslissing om het proces achter gesloten deuren te houden, ook al was haar cliënt daar wel mee akkoord gegaan: "Ik begrijp dat het proces achter gesloten deuren plaatsvindt omdat er voor de familie vervelende details bekend zouden raken", licht Marlies Vercammen haar beslissing toe. "Anderzijds is een assisenproces in principe openbaar en is er over deze zaak al zo veel in de pers verschenen." Over haar andere redenen om zich terug te trekken wil Vercammen niets meer kwijt. 

Volgens persrechter Jo Daenen was de beslissing van Marlies Vercammen al afgelopen donderdag gemeld en zijn er geen gevolgen voor het verdere verloop van het proces.

"We zitten op schema", aldus Daenen. Dinsdag krijgt de verdachte het laatste woord en daarna gaan de deuren van de rechtszaal weer open. Steve Bakelmans wordt nu alleen nog door Dimitri de Beco en zijn assistent bijgestaan.

Meest gelezen