Radio 2 - Anny en het team van BiJeVa vzw

In Velzeke kregen 100 kansarme kinderen een drive-through kerstfeest: "We willen de kinderen gelukkig maken" 

Om kansarme kinderen toch een leuk sinterklaas-, kerst- en nieuwjaarsfeest te geven, heeft BiJeVa vzw in Velzeke een drive-through georganiseerd. Anny De Windt en haar collega's stelden pakketten samen, vol snoepgoed en spelletjes, om uit te delen. "We zijn dolgelukkig dat we opnieuw 100 kinderen hebben kunnen plezieren", zegt Anny. 

100 kinderen uit kansarme gezinnen hebben dit weekend door BiJeVa vzw in Zottegem een leuk cadeau voor kerst of nieuwjaar ontvangen. Net zoals vorig jaar moesten Anny De Windt en haar collega's creatief zijn om iets te kunnen organiseren. 

In het ontmoetingscentrum van Velzeke werden geschenkpakketten samengesteld en verdeeld. "We konden niet anders dan het op deze manier te doen, om de kinderen toch gelukkig te maken met een cadeau", vertelt ze. 

Het doet me deugd om, ondanks alles, zoveel blije gezichten te zien

Anny De Windt, BiJeVa vzw

Speelgoed en wat lekkers

In grote zakken werden gezelschapsspelletjes en snoep verdeeld. De ouders konden zelf de pakketen komen afhalen aan het ontmoetingscentrum. 

"Alle kinderen hebben zo een grote zak vol speelgoed, soms zelfs twee ontvangen", legt Anny uit. "Sommige gezinnen hebben niets en die hebben we meer toegestopt, want ik ken hen persoonlijk en hun situatie. Ik heb ook aan verschillende kinderen gevraagd om in een brief te schrijven wat ze wilden en dat ben ik zelf gaan kopen, en ook gaan afgeven." 

Splinternieuw speelgoed

Anny hoopt dat ze de komende jaren veel steun ontvangen, om zo kinderarmoede te verzachten. "We willen met de Warmste Week ook geld inzamelen, want het kost veel geld voor ons om dit te organiseren. Onze bedoeling is om volgend jaar ieder kind nieuw speelgoed te kunnen geven."

Radio 2

Meest gelezen