De Polder

Kerststal van Stabroek in brand gestoken met vuurwerk

De kerststal aan het gemeentehuis van Stabroek stond gisterennacht even in brand. De brandweer werd rond 2 uur 's nachts opgeroepen omdat de kerststal in brand stond. Volgens de politie is de brand vermoedelijk met vuurwerk aangestoken. 

De politie van Politiezone Noord werd rond 2 uur in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december naar het grasveld voor het gemeentehuis in Stabroek gestuurd. Daar stond de kerststal in brand. Volgens de eerste vaststellingen is er kwaad opzet in het spel. De brand werd wellicht met vuurwerk aangestoken. Het vuur doofde vanzelf uit, maar enkele beelden konden niet gered worden. Ook kindje Jezus overleefde de brand niet. 

(Lees verder onder de foto)

Enkele beelden van de kerststal, waaronder het kind Jezus, overleefde de brand niet.
De Polder

Volgens politiecommissaris Tom De Gendt van PZ Noord zijn er de voorbije dagen al enkele klachten binnengelopen in verband met hangjongeren die in de avond- en nachturen rondhangen in de omgeving van het sportcomplex dat achter het gemeentehuis gelegen is. Ze steken daar geregeld vuurwerk af. Het voorval wordt verder onderzocht. 

Meest gelezen