Radio 2 - Bakker Jan deelt koeken uit op zijn afscheidsdrink

De laatste warme bakker in Waasmunster stopt: "Ik heb het tot mijn laatste dag met veel passie gedaan"

In Waasmunster gaat de laatste klassieke, warme bakker van de gemeente op pensioen. Na 46 jaar stopt Jan Ivens met zijn bakkerij in de Stationsstraat. Zijn afscheid wou Jan niet zomaar voorbij laten gaan en daarom werd het een feestweekend. "Ik zal het enorm missen. Niet alleen het bakken, maar ook het sociale contact met onze vele vaste klanten", geeft Jan mee. 

Warme bakker Jan Ivens en zijn vrouw Rita Van Eynde sluiten dit weekend definitief de deuren van hun bakkerij.  46 jaar geleden nam Jan de zaak over van zijn vader, maar nu gaat de bakkerij voorgoed dicht. "Mijn vrouw Rita en ik waren toen 21 jaar en net getrouwd. Ik leerde de bakkersstiel van mijn vader, en hij leerde het op zijn beurt van mijn grootvader", legt hij uit. "Maar nu is er geen opvolging meer." Zijn trouwe klanten trakteerde hij dit weekend op een glaasje bubbels en enkele van zijn specialiteiten. 

(lees verder onder de foto)

Radio 2 - Bakker Jan en zijn vrouw Rita

Tijd om te genieten

Maar na 46 jaar van hard labeur is het welletjes geweest. "Ik heb het altijd enorm graag gedaan en het zal flink wennen worden, maar nu is het tijd om nog wat van het leven en van elkaar te genieten",  geeft Rita mee. "Vooral de babbels met de klanten ga ik missen, en als ik het zo hoor is dat gemis wederzijds. Hier kon alles verteld worden, vaak met een lach, soms ook met een traan. We verdwijnen echter niet uit Waasmunster, maar de bakkerij is vanaf nu een prachtig afgesloten hoofdstuk voor ons." 

Meest gelezen