Update: Verdachte van dodelijke steekpartij in Alken is seizoensarbeider

Een Roemeense seizoensarbeider die in Alken aan de slag was bij een fruitbedrijf, wordt maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij.

De feiten speelden zich in de nacht van zaterdag op zondag af bij een fruitteler in de Alkerstraat in Alken. De verdachte van 56 jaar kreeg tijdens een kaartspelletje ruzie met een landgenoot. Die ruzie mondde uit in een steekpartij met fatale gevolgen voor een veertiger.

Onderzoeksrechter

Maandag zal de vijftiger bij de onderzoeksrechter moeten verschijnen, die dan over zijn aanhouding beslist. De verdachte heeft een verblijfplaats in Roemenië en is vader van in totaal negentien kinderen bij drie verschillende vrouwen.

De lokale politie van de zone Kanton Borgloon deed zondagochtend ter plaatse de eerste vaststellingen. Het parket van Limburg vorderde een onderzoeksrechter wegens moord.

Meest gelezen