Nederlanders steken de grens over in Lommel om te shoppen: "Veel gele nummerplaten op de parking"

In Nederland zijn de niet-essentiële winkels en de horeca dicht. En dus trekken heel wat Nederlanders de grens over, zoals in Lommel. "We wonen op anderhalve kilometer van de grens, dus daarom dat we hier naartoe komen."

"Bij ons is niets meer open", zegt Leonne Walbers. "Ik heb wel even getwijfeld om naar hier te komen, maar nu het nog kan hier, hebben we het toch beslist. Maar als het te druk is, gaan we wel weer terug."

We hadden ons er wel al op voorbereid

Ook de winkeluitbaters merken het op: "Er zijn zeker meer Nederlanders vandaag. We hadden ons er wel al op voorbereid door vroeger te komen en al wat sneller spullen in de rekken te leggen." Patricia, die een kleding- en decoratiewinkel uitbaat in de Kerkstraat vindt het spijtig voor de Nederlandse buren: "Het is al erg genoeg geweest, maar wij verwachten wel veel Nederlanders. Ik heb toch al veel gele nummerplaten op de parking gezien." 

(Lees verder onder de foto)

Ook de horeca voelt dat er meer Nederlanders over de vloer komen. "Sinds dat de horeca dicht moest om 17 uur, hebben we toch 35 procent meer noorderburen. En nu zal dat alleen maar toenemen", zegt Luc Beriere, uitbater horecazaak 't Onderwerp. "En ook met de feestdagen zullen de vrije plaatsen ingevuld worden door Nederlanders." 

Toeristische dienst heeft het druk

Ook bij de toeristische dienst kregen ze veel telefoontjes van Nederlanders: "We hebben vandaag toch een aantal telefoontjes gekregen met de vraag hoe de situatie in België is en wat nog mogelijk is", zegt Steven van Toerisme Lommel. "Ze bellen dan om leuke activiteiten te doen, zoals schatzoektochten voor kinderen of om leuke shopadresjes te ontdekken."

Meest gelezen