Overval op kapperszaak in Wachtebeke mislukt, omdat kapster zwaaide met vaas en begon te roepen

Een gewapende minderjarige man heeft zaterdagnamiddag geprobeerd om een kapperszaak te overvallen in het centrum van Wachtebeke. Toen de kapster begon te roepen, sloeg de dader op de vlucht. Hij werd later opgepakt door de politie.

Het anders zo rustige Wachtebeke werd zaterdagmiddag opgeschrikt door een overval in het kapsalon van Lindsey Jacobs. De kapster kreeg een gewapende man over de vloer, maar heeft hem kunnen wegjagen met een vaas.  "Ik ben intussen al een beetje bekomen, maar het blijft toch nog wat nazinderen", zegt ze bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.

De dader wandelde met een mes de zaak binnen en eiste onmiddellijk geld. Omdat de uitbaatster in een reflex een vaas vast pakte en begon te roepen, sloeg de dief meteen op de vlucht. 

Een buur zette de achtervolging in totdat de vluchtende dader in een van de nabijgelegen tuintjes verdween. Niet veel later kon de politie Regio Puyenbroeck de jongeman met mes, oppakken. Omdat het om een minderjarige gaat, zal hij voor de jeugdrechter moeten verschijnen. Gewonden vielen er uiteindelijk niet.

kasto80

Meest gelezen