Zesde kind sterft na tragedie met springkasteel dat de lucht in geblazen werd op basisschool in Tasmanië 

Na het ongeluk met een springkasteel in Tasmanië, een eiland ten zuiden van het Australische vasteland, is een zesde kind om het leven gekomen. Dat heeft de politie gemeld. Het gaat om een 11-jarige jongen.

Een krachtige windvlaag. Meer was er niet nodig om een feest om het einde van het jaar op een basisschool in het Australische stadje Devonport abrupt te doen eindigen. Een springkasteel werd door de felle windstoot 10 meter hoog de lucht in geblazen. Verschillende kinderen vielen daardoor metershoog naar beneden. Met tragische gevolgen, want intussen zijn er al zes kinderen overleden.

Het zesde kind, een jongetje, werd nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen. Nog altijd liggen er in het ziekenhuis twee kinderen in levensgevaar. "Negen kinderen raakten zwaargewond bij het ongeluk", vertelde de politiecommissaris van de stad aan de pers. "Het is vreselijk, maar intussen zijn er zes overleden." Een klein lichtpuntje is dat een van de gewonde kinderen intussen wel het ziekenhuis mocht verlaten. 

"Dit is onnoemelijk hartverscheurend", reageerde de Australische premier Scott Morrison na het ongeluk. Bekijk hier zijn reactie:

Videospeler inladen...

Aan de school worden massaal bloemen en knuffels neergelegd. Er wordt nog onderzocht hoe dit is kunnen gebeuren. De kinderen die het drama zagen gebeuren, zullen nog ondervraagd worden, door agenten die daarin gespecialiseerd zijn. 

Meest gelezen