Belga

Directeur van ziekenhuis Jan Palfijn in Gent stapt op na vertrouwensbreuk met artsen

In het Jan Palfijn-ziekenhuis in Gent is directeur Ann Wynant opgestapt. Er was geen vertrouwen meer tussen de artsen en de directrice. Eind november voerden artsen nog actie tegen de directie omdat die tijdelijk een dokter had geschorst. Het Jan Palfijnziekenhuis stelt nu een overgangsmanager aan. 

Ann Wynant is geen directeur meer in het Gentse Jan Palfijnziekenhuis. Wynant stapt op na een vertrouwensbreuk met verschillende artsen. Vorige maand werd een onderzoek gestart naar een dokter over een mogelijke onrechtmatige euthanasie. Collega's van de arts vonden het een probleem dat hun collega werd geschorst nog voor duidelijk is wat er was gebeurd. De schorsing werd nadien wel opgeheven, maar het vertrouwen kwam niet terug. 

Het Jan Palfijnziekenhuis stelt nu een overgangsmanager aan. Hij moet enkele ingrijpende veranderingen doorvoeren en de rust in het ziekenhuis doen weerkeren.

Meest gelezen