Bewoners van de Merelstraat in Hechtel pimpen hun brievenbus: "Een vrolijke toets in deze donkere tijd"

In de Merelstraat in Hechtel hebben de inwoners hun brievenbus kleurrijk versierd. Het idee kwam van de buurtvereniging. Zowel jonge gezinnen als oudere bewoners doen mee", vertelt voorzitter Tim Feyen. 

Tim Feyen, de voorzitter van de buurtvereniging is tevreden met het resultaat. Want zowel de jonge gezinnen als de oudere bewoners hebben hun brievenbus versierd. Allemaal hebben ze rond een ander thema gewerkt. Frank maakte een duiker van zijn brievenbus. "Duiken is mijn grote passie. Dus heb ik de brievenbus zwemvliezen en een zuurstoffles gegeven, zo kan hij de komende weken verder."

(Lees verder onder de foto)

Tim koos voor het thema feest. "Een verlicht reuzenrad en lichtgevende zuurstokjes in de tuin zorgen voor een vrolijke toets in deze donkere tijd." Ook buurman Boudewijn heeft zich uitgeleefd. "Het is begonnen met wat lampjes aan de brievenbus. En dan zijn er nog kerstballen bijgekomen en nu heb ik ook voor een muziekje gezorgd." Hij kan dat allemaal met een afstandsbediening aansturen: "Op die manier kan ik de aandacht nog wat meer trekken hé."  

Soms zien we auto's stoppen en achteruit rijden

Rik, bewoner Merelstraat

De versierde brievenbussen vallen in de smaak bij voorbijgangers. "Soms zien we auto's stoppen en achteruit rijden", weet Rik. "Mensen stappen zelfs uit om even te komen kijken." Ook Boudewijn is opgetogen over de leuke reacties. "Want met die lange donkere avonden is dit toch een manier om nog wat contact te hebben met elkaar."

Meest gelezen