Foto: Lien De Cooman

Nieuw record in Antwerpen: 21.000 coronaprikken in 1 dag, goed voor 400 tot 450 per tien minuten

In de evenementenhallen van Antwerp Expo zijn vandaag 21.000 vaccins gezet, een record in de stad. Dat bevestigt het kabinet van schepen van gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA). De stad wil "alles open zetten" om tegen het einde van de kerstvakantie zo veel mogelijk boosterprikken te zetten tegen de omikronvariant.

In Antwerp Expo was de voorbije weken al een vaccinatiecentrum ingericht. Vorige week beslisten de stad en ziekenhuisnetwerk ZNA om de capaciteit grondig uit te breiden om de boostercampagne te versnellen. "We hebben besloten om alles open te zetten, omdat de boosterprik enorm belangrijk is om te beschermen tegen omikron", klinkt het bij het kabinet-Van Doesburg.

BEKIJK - "Het journaal" ging vandaag een kijkje nemen bij de recordvaccinatie in Antwerpen:

Videospeler inladen...

Vaccinatiecentra opgeroepen om in de mate van het mogelijke tijdens de vakantie hun activiteiten voort te zetten

Dirk Ramaekers (Hoofd Taskforce Vaccinatie)

Vandaag werden er 21.000 mensen gevaccineerd, goed voor 45 vaccinaties per minuut. Ter vergelijking: het vaccinatiedorp op Spoor Oost haalde op de beste dagen ongeveer de helft. 

Voor het einde van de kerstvakantie moeten alle Antwerpenaren waarbij de tweede vaccinatie al meer dan vier maanden geleden is de mogelijkheid hebben gehad om een booster te krijgen. 

"Er zit wat variatie in het tempo van onze vaccinatiecentra", zegt Dirk Ramaekers van de Taskforce Vaccinatie in "De wereld vandaag", op Radio 1. "We hebben dat altijd gehad in onze vaccinatiecampagne. Maar op dit ogenblik is het iets meer uitgesproken omdat er een aantal grootschalige centra zijn die een enorm tempo ontwikkelen."

Ramaekers hoopt dat andere centra erin slagen een extra tandje bij te steken. "We hebben de vaccinatiecentra opgeroepen om in de mate van het mogelijke tijdens de vakantie hun activiteiten voort te zetten."

Foto: Lien De Cooman

Meest gelezen