Dakloze Patrick Geraerts voert al 10 dagen actie voor Hasselts stadhuis

Voor het stadhuis in Hasselt heeft Patrick Geraerts opnieuw zijn tent opgeslagen. Hij is al 10 dagen actie aan het voeren, omdat hij al 12 jaar op de wachtlijst staat om een sociale woning te huren. Met zijn actie hoopt hij de burgemeester en de schepenen te overtuigen hem te helpen.

“Er komt geen schot in de zaak en met de koude nachten loop ik gevaar voor onderkoeling”, vertelt de dakloze aan de ingang van het stadhuis. Hij vraagt zich af waarom het zo moeilijk is om een sociale woning te krijgen. “Er worden er te weinig gebouwd”, zegt hij. In afwachting van een oplossing slaapt hij in de parkings in de stad. Daar is het nog steeds erg koud, maar ligt hij naar eigen zeggen uit de wind.

Bij de stad Hasselt wordt benadrukt dat hij naar de daklozenopvang kan. “Maar dat wil ik niet omwille van corona”, zegt Geraerts. Schepen Dymfna Meynen (N-VA) die bevoegd is voor Sociaal Woonbeleid was niet bereikbaar voor commentaar.  

Meest gelezen