Vorig jaar was het huis van Guy en Christiane wel nog versierd
Radio 2

Guy en Christiane stoppen met versierd kersthuis: "Alleen de living nog, maar dat moet niet op Facebook" 

Geen overdadig versierd kersthuisje meer in Grimbergen: Guy en echtgenote Christiane geven er de brui aan. Er zijn veel lichtjes kapot en alles herstellen zou veel geld kosten. 

Guy en Christiane versieren de buitenkant van hun huis en hun tuin in Grimbergen al 20 jaar met kerst. Maar niet dit jaar: er zijn teveel lampjes kapot. "Er zijn plots veel transformatoren van de lampjes verbrand", vertelt Christiane aan Sonny op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ik weet niet hoe het komt, maar ze zijn bijna allemaal verbrand. En het zou veel geld kosten om alles te vervangen."

Dagje ouder

De herstellingskosten zijn niet het enige probleem. "We worden ook een dagje ouder en ik zie mijn man niet graag meer op het dak kruipen om al die lampjes op te hangen", geeft Christiane toe. "We worden wij ook een dagje ouder hé."

Beluister hieronder het gesprek met Christiane en lees verder onder het audiofragment:

Radio 2

Crowdfunding?

Grimbergen blijft nu voor een stuk verweesd achter. "De mensen stopten hier zelfs om te kijken. Talloze foto's zijn hier gemaakt en we kregen duzenden likes op Facebook, mo how zeg", zegt de West-Vlaamse inwijkelinge. "Nu wordt voorgesteld om zelfs een crowdfunding te doen, maar dat hoeft niet. Het is goed geweest. Bij ons binnen, in de living, blijven we wél alles mooi versieren. Maar dat hoeft niet op Facebook te komen", grapt Christiane nog.  

Meest gelezen