Schepen Derya Erdogan (links)

Ikea Hasselt deelt 600 kerstbomen uit aan gezinnen die het moeilijk hebben

Een opvallende actie van Ikea in Hasselt: de meubelgigant geeft kerstbomen weg aan minderbedeelde gezinnen: "We willen graag mensen die het soms wat moeilijker hebben steunen", klinkt het.

Kerstmis komt er aan, en om iedereen een mooie kerst te bezorgen, bedacht Ikea een actie om kerstbomen uit te delen aan minderbedeelde gezinnen. Het gaat niet om bomen die op overschot zijn want in de vestiging in Hasselt worden nog steeds bomen verkocht, zegt woordvoerder Jürgen Stromann van Ikea Hasselt. "We geven de bomen gratis weg en de actie past in een groter geheel waarbij we ook de volgende weken en maanden mensen willen helpen die het moeilijker hebben," legt Stromann uit. "Zo hebben we hier mensen in het team die vrijwilligerswerk zullen doen in Hasselt en omgeving." 

600 gezinnen

De stad Hasselt is vorige vrijdag van de actie op de hoogte gebracht. De 600 gezinnen die in aanmerking komen zijn verwittigd door de stad en krijgen een bon om in te wisselen voor een boom. “Vanaf vandaag loopt die actie. We zijn eind vorige week gecontacteerd dus we hebben moeten schakelen om al die bonnen in orde te brengen en de cliënten in te lichten”, zegt schepen Derya Erdogan (Groen). “Vandaag kunnen ze hun bon komen halen in het OCMW en die kunnen ze dan in Ikea afgeven.”

Meest gelezen