Radio 2

Zenneterrassen in Halle moeten veiliger: "Toegangspoortje en reling"

Het stadsbestuur van Halle vraagt een betere beveiliging van de Zenneterrassen. Dat zijn twee recent geopende attracties, die de mensen via trappen en platforms toelaten om tot aan het stromende water van de Zenne af te dalen. 

De Zenneterrassen in Halle werden nog maar eind november geopend. Ze maken deel uit van een plan om de aanwezigheid van de Zenne in Halle in de kijker te zetten. Vrijwel meteen werden vragen gesteld bij de veiligheid van de trappen en platforms. Daarom dringt het stadsbestuur nu aan op enkele ingrepen. 

Poortjes en relingen

Burgemeester Marc Snoeck (Vooruit) licht de vraag toe: "Wij hebben aan de beheerder, de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM), gevraagd om een beveiliging te plaatsen. Die zou bestaan uit een toegangspoortje en een reling langs de terrassen. We hebben gevraagd om dat zo snel mogelijk te doen, en de VMM heeft beloofd om in januari al een eerste ingreep te doen.  De definitieve uitvoering zou dan in de loop van 2022 gebeuren."

Carnaval

"We hebben intussen ook beslist om de Zenneterrassen tijdens het carnaval volledig af te sluiten", vult de burgemeester aan. "De toegang zal dan geblokkeerd worden met heras-hekken. Het is geen geheim dat er met carnaval veel dronken mensen rondlopen. We kunnen uiteraard niet het risico lopen dat ze dronken van de trappen zouden donderen of in het water zouden sukkelen."

Meest gelezen