Getty Images
bermau

Zulte moet ruim 200 ton asbest verwijderen uit oude fabriek

Op de terreinen van de vroegere textielfabriek Lys Yarns is de gemeente Zulte met sloopwerken gestart. Daarbij moet zo'n 200 ton asbest weggehaald worden. Voor de verwijdering van het asbest zijn wel enkele voorzorgsmaatregelen genomen. "Zo wordt er onder meer een asbestdeskundige aangesteld", klinkt het bij burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte).

Zulte staat voor een moeilijke klus. De gemeente moet een grote hoeveelheid asbest verwijderen op de grond van een oude textielfabriek van Lys Arnys. Er zou ruim 200 ton asbest in de gebouwen aanwezig zijn. En voor het weghalen van het asbest zijn heel wat vrachtwagens nodig. "Het gaat om een terrein van meer dan 2 hectare groot. Ik schat dat de asbestwerken ongeveer 3 maanden zullen duren", waarschuwt burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte).

Voorzorgsmaatregelen

Het fabrieksterrein heeft een centrale ligging in Zulte. "Er is overleg geweest met aannemers, aanpalende instellingen en omringende bewoners over de werken. Iedereen is op de hoogte gesteld", klinkt het bij de burgemeester van Zulte.

Voor de verwijdering van het asbest heeft de gemeente voorzorgsmaatregelen genomen. "We hebben een sloopopvolgingsplan opgesteld. De werken zelf worden onder toezicht gesteld van een asbestdeskundige. En verder komen er ook tussentijdse controles", stelt Lagrange de buurtbewoners gerust.

kasto80

Meest gelezen