fotostudiocolor24

Akkoord over beter leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs: minibusjes en taxi's moeten lange busritten vermijden

De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt om het busvervoer van leerlingen uit het buitengewoon onderwijs beter te regelen. Daarbij zal onder meer gebruikt gemaakt worden van minibusjes en taxi's.

Voor dit schooljaar trekt de Vlaamse regering elf miljoen extra uit voor meer busbegeleiding en alternatieve vormen van vervoer, zoals minibusjes en taxidiensten. Tegen januari wordt een structurele oplossing in het vooruitzicht gesteld voor de toekomst. 

Ruim 40.000 leerlingen in het buitengewoon onderwijs in Vlaanderen hebben recht op collectief leerlingenvervoer. Al jaren lang zijn er klachten over te lange busritten. Zo blijkt dat ruim 5.500 leerlingen langer dan drie uur per dag op de bus zitten en voor dag en dauw moeten opstaan om de bus te nemen. 

De verwachte meerkost van het extra vervoer wordt geschat op 8 miljoen euro en 3 miljoen voor de bijhorende busbegeleiding. Minister  van Mobilitei Lydia Peeters (Open VLD) heeft vervoersmaatschappij De Lijn nu de opdracht gegeven om samen met de scholen aan de slag te gaan om op maat van elke leerling een mobiliteitsoplossing te vinden. 

Meest gelezen