Brand in bakkerij zorgt voor gedwongen sluiting met kerst: "Oven compleet vernield, een groot verlies" 

In Kessel-Lo, bij Leuven, is vanmorgen vroeg brand uitgebroken in de oven van een bakkerij. De schade is zo groot dat de bakkerij tijdens de kerstperiode gesloten zal moeten blijven. Bakker Danny had het liever anders gezien.

"De brand is vanmorgen rond half zeven ontstaan in de oven", vertelt bakker Danny Laermans aangeslagen. "De oorzaak van de brand ken ik niet. Maar het vuur zocht een weg via de buis van de dampkap. We probeerden nog zelf te blussen met een tuinslang. Maar de buis was door het vuur zo heet geworden dat we de hulp van de brandweer moesten inroepen. Door de  brand is de oven compleet vernield en is er in het atelier veel rookschade."

Gesloten wegens opruiming

De brand kon op geen slechter moment komen, zo vlak voor de kerstdagen. "Onze verzekering stuurt wel een opruimploeg, die morgen al aan de slag gaat. Dat zal ongeveer zeven dagen duren. De kerstdagen zijn we dus kwijt, een groot verlies", weet Danny. "Ik hoop dat we met nieuwjaar wél kunnen openen."

Danny heeft nog een vestiging in Rotselaar. "Die blijft wel open, maar daar voor de twee winkels bakken is onmogelijk. Daarvoor zijn we niet voldoende uitgerust", zegt Danny. "Onze winkel in Kessel-Lo moet dus gesloten blijven met Kerstmis. Ik hoop dat mijn klanten ons zullen steunen, als ik rond nieuwjaar mijn zaak in Kessel-Lo opnieuw kan openen", besluit Danny. 

Meest gelezen