Archieffoto van Harry Hendrickx
Jonas Roosens (Belga)

Burgemeester Harry Hendrickx geeft na 27 jaar fakkel door in Malle: "Gemengde gevoelens bij afscheid"

Malle heeft een nieuwe burgemeester: Harry Hendrickx (Democratische Beweging Malle) geeft na 27 jaar de burgemeesterssjerp door aan Sanne Van Looy (N-VA). Hij was de langstzittende burgemeester van de provincie Antwerpen. "Het heeft me vele jaren bezig gehouden maar ik ben ook tevreden dat het op een mooie manier mag eindigen", zegt Hendrickx.  

Sanne Van Looy (N-VA), tot nu toe gemeenteraadslid en schepen in Malle, legde vanmorgen de eed af bij gouverneur Cathy Berx als nieuwe burgemeester van Malle. Zo komt een einde aan een politiek tijdperk. 

Harry Hendrickx (Democratische Beweging Malle) was maar liefst 27 jaar lang burgemeester van de Kempense gemeente. Zo is hij de langstzittende burgemeester in de provincie Antwerpen. Hij heeft dan ook gemengde gevoelens bij zijn afscheid. "Het burgemeesterschap heeft me vele jaren bezig gehouden, dat is niet niks. Anderzijds ben ik heel tevreden omdat het op een mooie manier mag eindigen. Dat is drie jaar geleden beslist en ik kon er naartoe leven."' 

Beluister hier het gesprek en lees eronder verder.

Jonas Roosens (Belga)

Op 1 janauari 2022 wordt Sanne Van Looy pas officieel burgemeester. Ze is geen onbekende in de gemeentepolititiek. "Ik ben een politiek beest", vertelt ze. "Sinds 2012 zetel ik in de gemeenteraad, en sinds drie jaar ben ik schepen voor Ruimtelijke Ordening, Wonen en Mobiliteit."

Het geeft zeker stress om Harry Hendrickx op te volgen, de verwachtingen zijn hooggespannen

Sanne Van Looy (N-VA), kersvers burgemeester Malle

Van Looy is zich ervan bewust dat ze grote schoenen te vullen heeft. "Het geeft zeker stress om Harry Hendrickx op te volgen, de verwachtingen zijn hooggespannen. Maar ik ga mijn uiterste best doen om van Malle een nog mooiere gemeente te maken dan ze al is. Ik wil graag inzetten op ruimtelijke ordening en een netjes Malle."

Sanne Van Looy (N-VA), de nieuwe burgemeester van Malle
Foto: Radio 2

Harry Hendrickx vreest niet voor het zwarte gat. "Ik blijf advocaat en heb nog genoeg activiteiten. De laatste tijd was ik vaak niet thuis met veel vergaderingen, en er ik ga nu veel meer avonden thuis zijn. Mijn echtgenote heeft misschien nog het meeste schrik van wat er haar zal overkomen", lacht Hendrickx. 

Meest gelezen