Chantal is vele hondendrollen in Sterrebeek beu: "Strontvervelend is het!"

De tramlaan in Sterrebeek kampt met een drollenprobleem: op korte afstand is inwoner Chantal Goethals maar liefst 24 hondendrollen tegengekomen. Van alle hoopjes heeft ze een foto genomen en die heeft ze naar het gemeentebestuur gestuurd.

Iedereen heeft het wel al meegemaakt: je bent aan het wandelen en dan trap je in een hondendrol. In Sterrebeek gebeurt het meer dan eens en zeker op de Tramlaan. "Op een afstand van 200 meter heb ik maar liefst 24 hondendrollen gevonden", vertelt Chantal Goethals aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "En dat is nog weinig, want van buurtbewoners heb ik gehoord dat dat aantal kan oplopen tot 45 stuks. Dat is toch niet normaal?"

Volgens Chantal vormt hondenpoep niet alleen op de Tramlaan een probleem. "Ook in andere straten in Sterrebeek liggen veel hondenuitwerpselen. Ook in het Zeenpark. Dat is jammer, want daar spelen veel kinderen en die drollen verspreiden ziektekiemen."

Fotoreeks

Chantal heeft van alle hondendrollen op de Tramlaan een foto genomen. "Het zijn opvallend grote drollen, dus waarschijnlijk zijn ze afkomstig van grote honden." De foto's heeft Chantal samen met een brief gestuurd naar het gemeentebestuur. "De mensen zijn het strontzat. Het gaat bovendien niet alleen over hondenpoep, soms hebben de baasjes wel de moeite gedaan om de drollen in een hondenpoepzakje te steken, maar gooien ze dan het zakje gewoon op straat."

"Ik hoop dat er een oplossing gevonden wordt. Meer hondenpoepvuilbakken zou een begin zijn, maar mensen moeten ook aangezet worden om de drolletjes van hun hond op te ruimen."

Beluister hier het volledige interview met Chantal:

thescottishsun.co.uk

Meest gelezen