Facebook frietmuseum Brugge

Plannen voor frietmuseum in Brussel afgekeurd: "Lift in de vorm van een friet aan historisch gebouw kan niet" 

De plannen voor een frietmuseum in het historische centrum van Brussel moeten hertekend worden. De stad verzet zich tegen sommige ingrepen aan het historische gebouw, waarin Eddy Van Belle zijn museum wil onderbrengen. 

Eddy Van Belle heeft al een frietmuseum in Brugge en wil er ook eentje openen in Brussel. "Het zou een mooie aanvulling zijn op de bier- en chocolademusea, die al bestaan in de toeristische wijk van Brussel", zegt Eddy. Hij liet zijn oog vallen op een historisch pand en tekende plannen uit. 

Lift in frietvorm

Eddy vatte onder andere het plan op om aan de achterkant een lift te plaatsen in de vorm van een reusachtige friet. Maar dat ziet de bevoegde commissie van de stad Brussel niet zitten, net als het plan om op de benedenverdieping een frituur in te richten. "Maar dat laatste is verkeerd begrepen", zegt Freddy. "Het is meer een lokaal voor degustatie, na het museumbezoek. Er zijn daar al genoeg frituren in de buurt. En de plannen voor de lift? Die pas ik dan wel aan. Maar het was wel mooi geweest om in het Guiness Book of Records te staan met de grootste friet(vorm) ter wereld", lacht Eddy. 

Beluister hieronder het gesprek met Eddy Van Belle:

Facebook frietmuseum Brugge

Meest gelezen