brandweer Brussel

Hevige nachtelijke brand in Laken: 13 bewoners geëvacueerd

Aan de Richard Neyberghlaan in Laken heeft afgelopen nacht een brand gewoed in een gebouw van drie verdiepingen. Daarbij vielen geen gewonden maar het gebouw is door de brand onbewoonbaar. De dertien bewoners moesten geëvacueerd worden.  

De brandweer werd maandagavond rond kwart voor tien verwittigd. Toen de brandweerlui ter plaatse kwamen, bleek het vuur te woeden op de eerste verdieping aan de achterzijde van een gebouw. De brandweer moest zich via het parkeerterrein van een ander gebouw toegang verschaffen om de brand te kunnen bestrijden. De dertien bewoners hadden zich intussen wel in veiligheid kunnen brengen.

(Lees verder onder de foto)

brandweer Brussel

 Het vuur breidde zich via de balkons uit naar de hogergelegen verdiepingen en het gelijkvloers. De brandweer moest ook een plat dak met roofing gedeeltelijk afbreken om heropflakkeringen te voorkomen. De schade aan het gebouw is groot; het is tijdelijk onbewoonbaar. De dertien bewoners krijgen elders opvang. De oorzaak van de brand is accidenteel, volgens de brandweer. 

Meest gelezen