Foto: Radio 2

Aanleg tweede deel park Gedempte Zuiderdokken gestart: "Dit moet Central Park van Antwerpen worden"

In Antwerpen zijn de werken gestart voor het tweede stuk van het park op de Gedempte Zuiderdokken. Het gaat om het centrale gedeelte tegenover het Hof van Beroep, waar heel wat nieuwe planten en bomen komen. Tegen de zomer van 2024 moet het volledige park af zijn. 

Het park op de Gedempte Zuiderdokken wordt aangelegd boven drie voormalige dokken: het Steendok, het Schippersdok en het Kooldok. De werken boven het vroegere Steendok zijn volop bezig. Vandaag zijn ook de voorbereidende werken gestart aan het stuk park boven het voormalige Schippersdok. Dat is het centrale deel recht tegenover het Hof van Beroep. Het wordt een groen deel met heel wat bomen en planten. 

Met het park krijgt de stad er 32.000 vierkante meter groen bij, dat is drie keer de Groenplaats. "We willen werk maken van een Central Park voor Antwerpen", vertelt Annick De Ridder (N-VA), schepen voor stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening. "Het wordt een plek met veel gras, grote cirkelvormige zitbanken, 30.000 planten en 131 bomen. Daarnaast komen ook twee grote waterbassins van 85 meter lang waar je langs kan zitten."

Op de andere stukken van het park komen onder meer een sportveld en een speeltuin. Het hele park moet klaar zijn tegen de zomer van 2024. Ondergronds is er plaats voor twee parkeergarages. 

Meest gelezen