12-jarige jongen raakt levensgevaarlijk gewond na aanrijding door tram in Antwerpen

Aan de Belgiëlei in Antwerpen is een 12-jarige jongen gisteren levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij werd aangereden door een tram. De jongen is intussen buiten levensgevaar.

Het ongeval gebeurde gisterenmiddag rond 13 uur. De 12-jarigen jongen was onderweg met zijn niet-elekrische step toen hij gegrepen werd door een tram, wanneer hij de Belgiëlei overstak, richting Charlottalei. De tram had nochtans verschillende keren gebeld om de jongen te waarschuwen maar zonder resultaat. De jongen kwam deels onder de tram terecht en liep levensgevaarlijke verwondingen op aan zijn benen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht; tegen de avond was hij buiten levensgevaar.

De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht maar duidelijk is dat de tram remde maar geen noodstop kon maken omdat die overvol zat: " Een tramchauffeur moet de situatie op dat moment bliksemsnel inschatten. Als hij een noodstop maakt - dat is van bijvoorbeeld 50 km per uur meteen naar nul - is het risico groot dat vele passagiers op de tram omvervallen en ook zwaargewond (of nog erger) geraken. De tramchauffeur heeft in deze dus geremd maar niet met een noodstop", zegt Willem Migom van de Antwerpse politie.

Meest gelezen