Aalst Carnaval voor tweede jaar op een rij geannuleerd door corona 

De veiligheidscel van stad Aalst heeft beslist dat ook de volgende editie van Aalst Carnaval geannuleerd wordt door de coronapandemie en het oprukken van de omikronvariant.  "Omikron gooit roet in het eten", zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). 

Ook in 2022 zal er, voor het tweede jaar op een rij, geen carnaval gevierd worden in Aalst. De veiligheidscel heeft na overleg beslist dat de editie van eind februari geannuleerd wordt door de coronapandemie. 

Dit is een enorm zware beslissing in het belang van de gezondheid van de Aalstenaar

Lieven Vergote, diensthoofd spoed ASZ Aalst

"Omikron gooit roet in het eten en carnaval organiseren is niet verantwoord", zegt burgemeester Christoph D'Haese. Aalst wacht niet op een beslissing van een hogere overheid en annuleert het evenement nu al. Begin dit jaar werd carnaval 2021 ook al geannuleerd door de coronacrisis. 

"Ik heb vooral duidelijkheid willen brengen", zegt burgemeester D'Haese in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Geen uitstel maar meteen afstel

Een feest met mondmaskers en een sluitingsuur was voor stad Aalst geen optie, ook een editie later volgend jaar lag niet op tafel. Carnaval wordt meteen een jaar uitgesteld. De beslissing om af te gelasten valt nu al om zo carnavalsgroepen geen nodeloze voorbereidingen te laten treffen.  

Ook de politiediensten zijn blij met de duidelijke beslissing. "Een alternatief scenario kon ook voor ons niet in de zomer. Dan zitten we sowieso met een capaciteitsprobleem door zomerevenementen, festivals en sportwedstrijden. Ook ons personeel gaat dan op verlof. Carnaval dan was niet haalbaar", zegt korpschef Jürgen D'Haene.

Meest gelezen