PCRO

Kampioenschap met Union en debuut als Rode Duivel: dat zijn de hoogtepunten van 2021 voor voetballer Dante Vanzeir 

Dante Vanzeir staat onverwacht met zijn ploeg Union helemaal bovenaan de eerste voetbalklasse. Vanzeir heeft al 11 keer gescoord en hij werd zowaar opgeroepen voor de Rode Duivels. Dante blikt terug op zijn geluksjaar en hij moet iets toegeven over Brussel, de stad waar hij voetbalt: "Ik ben er nog maar nauwelijks geweest".

2021 was weer een jaar vol bijzondere gebeurtenissen én mensen om trots op te zijn. Radio 2 blikt terug op gebeurtenissen van het voorbije jaar waarin mensen vanuit heel Vlaanderen een belangrijke rol hebben gespeeld. Reden genoeg voor Radio 2 om hen op een voetstuk te plaatsen. We blikken een week lang terug op hun verhaal, op wat het effect is geweest en op wat ze betekend hebben in hun regio. 

Dante Vanzeir moet niet lang nadenken over de hoogtepunten van 2021. "Zeker en vast het kampioenschap met Union. Fantastisch dat we bovenaan staan. De sfeer is hier uniek, professioneel maar toch familiaal. Ik ben niet van plan om tijdens de winterstop weg te gaan, ik wil verder doen met Union. Wie weet waar we kunnen eindigen? Ik sluit de titel niet uit. We dachten dat we tegen de degradatie gingen moeten strijden. Daarnaast was mijn eerste keer als Rode Duivel ook een echt hoogtepunt, hopelijk ben ik er in maart weer bij."

Brussel ontdekken staat op mijn bucketlist voor 2022, ik ben er nog maar nauwelijks geweest

Dante Vanzeir
PCR

Met zus en vriendin op appartement in Leuven

Dante kan in de terugblik op het voorbije jaar zijn Limburgse accent niet verstoppen. "Ik ben van Beringen en Heusden-Zolder en tot vorig jaar woonde ik nog bij mijn ouders in Beringen. Nu woon ik samen met mijn vriendin en mijn zusje, voetbalster bij OHL, in een appartement aan het station van Leuven."

"Mijn mooiste plekje in Leuven? Het uitzicht van op ons appartement. Ik ga wel eens iets eten in Leuven of maak een wandeling. Soms word ik herkend en ga ik samen op de foto, dat is geen probleem. We trainen in Lier dus ik pendel meer tussen Leuven en Lier dan naar Brussel. Ik speel dan wel voor Union Sint-Gillis in Vorst maar ik ken Brussel nauwelijks. Mijn plan is om volgend jaar toch eens Brussel te leren kennen, maar eerst beginnen met Leuven."

Gezellige kerst in Limburg

Dante Vanzeir moet al snel weer aan de slag bij Union maar Kerstmis vieren, doet hij met de familie, bij de ouders met oma en opa, met cadeautjes en lekker eten. "Dat is echt iets gezelligs met de familie in Beringen. Ik heb trouwens geen Italiaanse wortels. Mijn ouder houden van de Italiaanse cultuur, ik ben genoemd naar de Italiaanse dichter Dante Ailghieri."  

Meest gelezen