Rob Engelaar

Opnieuw arrestatie dankzij Sky-onderzoek: man die voor deurwaarder werkte, aangehouden in drugsdossier

In Deurne is een man van 22 die voor een deurwaarder heeft gewerkt, opgepakt in het kader van een drugsdossier. De informatie die de speurders naar hem leidde, kwam onder meer uit de gekraakte Sky ECC - telefoons. Een andere verdachte (26), die vorige week werd aangehouden, moet in de cel blijven.

Een man uit Deurne, die voor een deurwaarder werkte, wordt ervan verdacht dat hij zijn werk heeft misbruikt om criminele organisaties te helpen. Hij zou persoonlijke gegevens opgezocht hebben van mensen die een makkelijk doelwit zouden kunnen zijn van criminelen. Die info haalden de speurders onder meer uit de gekraakte Sky ECC - telefoons. 

Bij een huiszoeking werd bij de man ook cannabis, een kilo cocaïne en zo'n 15.000 euro cash gevonden.

Vorige week werd al een man van 26 uit Schoten aangehouden voor gelijkaardige feiten. Ook hij zou illegale opzoekingen gedaan hebben in het rijksregister, maar dan via de login van een medewerkster van een woonzorgcentrum. Die vrouw zelf, zijn ex-vriendin, werd eerder al voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vrijgelaten onder voorwaarden.  

Meest gelezen