Regenbooghuis Limburg blijft open  op kerstavond: Kerstmis is voor veel mensen een heel eenzame periode

Als de beslissingen van het overlegcomité het toelaten, zal het Regenbooghuis Limburg op kerstavond openblijven. Iedereen die zich eenzaam voelt, kan er dan binnenspringen voor wat gezelligheid. "Want Kerstmis is niet voor iedereen zo'n vrolijk feest", klinkt het bij het Regenbooghuis. 

"We merken dat Kerstmis niet voor alle mensen zo'n vreugdevol feest is", zegt Eliane Luys van het Regenbooghuis. "Corona heeft er bij veel mensen flink ingehakt waardoor ze zich de laatste jaren vaak eenzamer zijn gaan voelen. We hebben daarom beslist om open te blijven op kerstavond voor mensen die alleen of alleenstaand zijn en zich eenzaam voelen."

Meer dan een babbel hebben veel mensen niet nodig om de eenzaamheid wat te verdrijven

Eliane Luys, Regenbooghuis

"Als het kan, zetten we een vuurkorf op kerstavond", gaat Eliane Luys verder. "Met een hapje en een drankje erbij. En als er maar vijf mensen komen, is dat al voldoende om open te blijven.  Als samenkomen rond een vuurkorf niet kan, na de beslissingen van het overlegcomité, dan gaan we bekijken wat toch nog mogelijk is, langskomen om iets af te halen bijvoorbeeld of een speeddate."

Wie door de stad loopt, denkt dat het allemaal fun, fun, fun is maar dat is helemaal niet zo

Eliane Luys

"Het lijkt in de stad dat Kerstmis één groot feest is, met cadeautjes en fun voor iedereen maar dat is helemaal niet zo", zegt Luys. "Voor veel mensen die het moeilijk hebben of eenzaam zijn, is het heftig om daar de hele tijd mee geconfronteerd te worden. Voor hen blijven we open, om te tonen dat ze niet alleen zijn. Ze mogen afkomen op kerstavond, we zullen hen warm verwelkomen", besluit Luys. 

Meest gelezen