Vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 gaat van start in Brussel

In het Brussels Gewest start vandaag de vaccinatiecampagne voor kinderen van 5 tot 11 jaar. Het gaat om een proeffase die loopt tot en met 9 januari met als doel om de vaccinatiefase voor kinderen op grote schaal te ontplooien.

In het vaccinatiecentrum Pacheco in Brussel krijgen kinderen tussen 5 en 11 jaar vandaag een eerste prik met het Pfizer-vaccin. Een tweede prik volgt na 21 dagen. De kinderen worden er ontvangen in een speciaal ingerichte ruimte. De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie werkt daarvoor samen met de uitgeverij van De Smurfen. Een medisch team staat ook klaar om vragen van kinderen en ouders te beantwoorden. 

Net zoals voor volwassenen is het voor de vaccinatie van kinderen verplicht om een afspraak te maken via het platform Bruvax of via het callcenter op het nummer 02 214 19 19. Vanaf januari zal de vaccinatie bij Brusselse kinderen uitgebreid worden naar andere vaccinatiecentra.

Smurfin wacht kinderen op in vaccinatiecentrum

Videospeler inladen...

Meest gelezen