Vonnis in zaak rond Bart De Pauw nu definitief: ook parket gaat niet in beroep

Na Bart De Pauw zelf en de burgerlijke partijen laat nu ook het parket weten dat het niet in beroep gaat tegen het vonnis in de zaak rond de tv-maker. De Pauw werd eind vorige maand veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor de belaging van vijf vrouwen, en elektronische overlast aan een van hen. Nu ook het parket definitief afziet van een beroepsprocedure, komt er dus geen tweede proces.

Op 25 november werd De Pauw veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor de belaging van vijf vrouwen en het bezorgen van elektronische overlast aan één van hen. Hij werd vervolgd voor feiten op 13 vrouwen, maar werd voor heel wat zaken vrijgesproken.

Alle betrokken partijen hadden (zoals dat gaat bij vonnissen in eerste aanleg) in principe een maand om beroep aan te tekenen tegen de uitspraak. Daardoor zou het proces dan worden overgedaan voor een rechter in beroep, die zich opnieuw over de zaak moet buigen (en dus eventueel een andere uitspraak zou kunnen doen).

Bekijk hier het verslag uit “Het journaal”:

Videospeler inladen...

Niemand in beroep

Maar De Pauw zelf gaf eerder al aan zich neer te leggen bij het vonnis. Ook de betrokken vrouwen lieten kort daarna weten dat ze niet in beroep zouden gaan. En nu ziet dus ook het parket af van beroep, waardoor het doek definitief valt over de zaak. 

Er volgt na deze strafzaak wel nog een burgerlijke procedure voor de rechtbank van Brussel, aangespannen door De Pauw tegen de VRT. De televisiemaker eist ongeveer 12 miljoen euro schadevergoeding van de openbare omroep omdat hij volgens hem aan de kant is gezet op basis van voorbarige berichten (over grensoverschrijdend gedrag).

Meest gelezen