Sanne Nuyts

Ongeruste telefoons bij vakantiehuizen, Driehoekshoeve in Kasterlee: "Veel mensen krijgen schrik en willen verblijf verplaatsen"

Het Overlegcomité heeft verblijven met grotere groepen in vakantiehuizen niet verboden. Toch krijgt de Driehoekshoeve in Kasterlee heel wat telefoons van ongeruste gasten. "Mensen krijgen schrik om samen te komen." Bij Toerisme Vlaanderen bevestigen ze dat ze zowel van uitbaters als van toeristen veel vragen krijgen. Dat zegt ook dat verblijven niet terugbetaald worden, omdat het niet verboden is.

Toerisme Vlaanderen zegt heel tevreden te zijn dat toeristische logies open mogen blijven, ondanks alle maatregelen, en ongeacht de logiesvorm of de grootte ervan. Toch zijn heel wat mensen ongerust over hun geboekt verblijf.

Dat merkt ook Els Braekmans van de Driehoekshoeve in Kasterlee. "Het is niet makkelijk", zucht ze op Radio 2 Antwerpen. "Voor elk weekend krijg ik wel de vraag of het verblijf toch niet kan verplaatst worden. Maar ik moet dan ook zeggen, dat het nog altijd mag van de overheid. We zijn ook al anderhalf jaar aan het verplaatsen en we hebben bijna geen steun gekregen. In principe is het dus niet de bedoeling dat we iets terugbetalen."

Steven Van Gucht zei vorige week nog dat je best samenkomt in de grootste woning

Els Braekmans, Driehoekshoeve Kasterlee

Volgens Els is een verblijf ook behoorlijk veilig. "We hebben heel veel ruimte. Steven Van Gucht zei vorige week ook nog, dat je best samenkomt in de grootste woning. Dus als het bij ons niet kan, waar dan wel? Er zijn aparte slaapkamers, aparte badkamers, een groot overdekt terras en ook binnen is er voldoende ruimte."

Beluister hier het gesprek met Els Braekmans

Sanne Nuyts

Meest gelezen