Mama van Gouden Schoen-winnares Tine De Caigny is trots op haar dochter die nu in Duitsland speelt: "Ze heeft al een paar goaltjes meegepikt"

Tine De Caigny uit Beveren is een toptalent in ons vrouwenvoetbal. Ze speelt bij de Red Flames en kan terugblikken op een prachtjaar met de Gouden Schoen en haar transfer van Anderlecht naar het Duitse Hoffenheim, nummer 3 in de Bundesliga. Ze woont nu in Duitsland: "Maar ze is nog dezelfde gebleven", glundert haar mama.

2021 was weer een jaar vol bijzondere gebeurtenissen én mensen om trots op te zijn. Radio 2 blikt terug op het voorbije jaar waarin mensen vanuit heel Vlaanderen een belangrijke rol hebben gespeeld. Reden genoeg voor Radio 2 om hen op een voetstuk te plaatsen. We blikken een week lang terug op hun verhaal, op wat het effect is geweest en op wat ze betekend hebben in hun regio.

Je dochter zien vertrekken naar het buitenland en weten dat ze het daar alleen moet zien te redden, je zou als ouder voor minder bezorgd zijn. Maar Ann Van Leuvenhage, de mama van Tine, klinkt gerust. Het is niet meer het eerste buitenlandse avontuur voor Tine, ze speelde eerder al in Noorwegen. "We bellen zo goed als alle dagen, maar het is natuurlijk anders dan toen ze thuis woonde. Maar ze is dezelfde gebleven." De mama weet dat Tine nu veel meer met haar sport bezig is dan vroeger. "Ze fitnesst elke dag", vertelt ze:

Radio 2

"Sinds haar 4 jaar doet ze aan sport", legt Van Leuvenhage uit. Dat was geen voetbal, maar wel turnen en ballet. Het voetbal is er een paar jaar later bijgekomen.

Sprechen Sie Deutsch?

Tine moest voor haar verhuis de Duitse taal leren spreken. "Ze begint haar plan te trekken", wee mama Ann. "Om te spreken is er nog wat drempelvrees, maar verstaan lukt al goed."

Of haar dochter nog dromen heeft? "Dromen moet je hebben", reageert ze gevat. "Ze voelt zeker de uitdaging om nog een trapje hoger te gaan spelen." 

kasto80

Meest gelezen