Ondanks corona toch op blind date in Brussel?

De Brusselse gidsenorganisatie Bazaar Trottoir organiseert vanaf nu blind dates in de hoofdstad. Met een zogenoemd ‘Blind Botje’ stappen groepjes van twee of vier voor elkaar onbekende vrijgezellen rond door Brussel. Valerie De Ketelaere heeft zelf een virtuele chatbot ontwikkeld met weetje en wegjes in Brussel. Zo ontdekken de vrijgezellen niet alleen elkaar maar ook Brussel. 

Gisteren vond de eerste blind date met de virtuele stadsgids in Brussel plaats. Valerie De Ketelaere had de stadgids al ontwikkeld tijdens de eerste lockdown. "Ik heb helemaal geen ervaring met de dating-sector, ik merkte gewoon dat ik veel vrijgezellen in mijn vriendenkring had. En ik vind dit een leuke manier om Brussel op een andere manier te leren kennen. Mensen hebben vaak een fout beeld over onze hoofdstad. Dat vind ik nog belangrijker dan het koppelen van twee mensen"

ik vind dit een leuke manier om Brussel op een andere manier te leren kennen. Mensen hebben vaak een fout beeld over onze hoofdstad. Dat vind ik nog belangrijker dan het koppelen van twee mensen

Valerie De Ketelaere van Bazaar Trottoir

Charlotte bijt de spits af en gaat met Jochem op stap. Charlotte kent Brussel al goed omdat ze alle activiteiten van Bazaar Trottoir volgt. Jochem is via via hier beland en kent Brussel niet. "Het is ook mijn eerste keer op blind date, dat voelt wat raar. Maar die virtuele gids zal zeker het ijs breken. En ik hoop Brussel een beetje beter te leren kennen en ondertussen iemand anders leren kennen." Charlotte is heel benieuwd: "Ik vind het wel een interessant concept en het komt allemaal minder geforceerd over. 

Meest gelezen