Foto Kurt bvba, Foto Kurt

Opera Ballet Vlaanderen opent cafés in Antwerpen en Gent: "Met een glühweintje komen genieten onze prachtige foyers"

Opera Ballet Vlaanderen opent vanaf maandag het OBV Café in de opera's van Antwerpen en Gent. Het moet een warme ontmoetingsplek worden voor iedereen die de cultuur de komende weken moet missen. Je kan er ook berichten achterlaten om de sector te steunen. Gisteren besliste het Overlegcomité dat theaters en concert- en cinemazalen moeten sluiten vanaf zondag tot eind januari. 

"Iedereen kan vanaf maandag en tijdens de rest van de kerstvakantie ontsnappen aan de gezellige winterfeesten en de drukke winkelstraten en komen verpozen in de veilige omgeving van Opera Ballet Vlaanderen", klinkt het in een persbericht van Opera Ballet Vlaanderen. "Met een glühweintje erbij kan iedereen komen genieten van de prachtige architectuur van onze foyers in Antwerpen en in Gent."

"We willen de mensen een warme ontmoetingsplek aanbieden in onze gebouwen. Daar kunnen ze de verbinding die cultuur biedt en die ze nu moeten missen, toch wat vasthouden", zegt woordvoerder Wilfried Eetezonne. "We denken ook dat veel bezoekers hun hart eens willen komen luchten. Dan kunnen ze bij ons op een veilige manier hun glühwein komen drinken."

La Bohème

OBV Café zal werken volgens de veiligheidsvoorschriften van de horeca. CST is dus verplicht. Wie rondloopt, moet een mondmasker opzetten. En aan tafels mogen maximaal 6 mensen zitten. Op de achtergrond zal een vleugje "La Bohème" klinken. Mensen die werken in de cultuursector kunnen een gratis consumptie krijgen.

OBV Café zal open zijn in de foyers van Opera Antwerpen en Opera Gent van maandag 27 tot en met donderdag 30 december en van maandag 3 tot en met vrijdag 7 januari, telkens van 13 tot 18 uur. 

Meest gelezen