Archieffoto

Uitbater snookerzaak verbolgen over sluiting: "Met twintig fitnessen mag wel maar met twee biljarten niet?"

Het Overlegcomité heeft gisteren beslist dat ook biljart-, snooker- en dartszaken de deuren moeten sluiten. "Wij kunnen hier moeilijk begrip voor opbrengen", reageert Steve Verelst van De Leug in Aartselaar. "Wij hebben zo veel vierkante meters, een ventilatiesysteem. Dit is een zware klap financieel en mentaal", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.

Vanaf zondag moeten alle bowling-, darts-, snooker- en biljartzaken de deuren sluiten. Die beslissing heeft het Overlegcomité genomen in de hoop de verspreiding in te dijken van de omikronvariant van het coronavirus. "Ik begrijp niet waarom ze onze nichesector viseren. Wij hebben zoveel vierkante meter beschikbaar. Ik heb hier een nieuw ventilatiesysteem geïnstalleerd en de CO2-meter geeft steeds goede waarden, en dan dit. Mentaal en financieel is die verplichte sluiting opnieuw een zware klap", zegt Steve Verelst van biljart- en snookerhal De Leug in Aartselaar.

Fitnessen met twintig man mag, maar biljarten met twee niet. Waar is de logica?

Steve Verelst, uitbater De Leug

Ook voor de klanten van De Leug is de beslissing een opdoffer. "Ik hoor alleen maar ongeloof. Je kan toch niet uitleggen aan een logisch denkende mens dat je in een fitnesszaak met twintig man naast elkaar mag springen en sporten. Terwijl je niet met twee of alleen rond een biljarttafel mag staan? Dat maakt die verplichte sluiting erg moeilijk om te verteren", aldus Verelst op Radio 2 Antwerpen.

Bruin café met biljart

De uitbater van de biljarthal laakt ook de dubbelzinnigheid. "Ik moet de teksten van het ministrieel besluit nog zien, maar in principe mag ik wel openblijven als horecazaak voor klanten die een pintje willen drinken. Voor een zaak als de onze is dat uiteraard niet rendabel. Wat gaan ze trouwens doen met een bruin café waar één biljarttafel staat? Mag je daar nog wel spelen? Het is erg dubbel allemaal", besluit Verelst.

Meest gelezen